MESOLANGAT

Mesolankahoito on esteettinen toimenpide, jonka avulla parannetaan ihon laatua sekä kiinteytetään ja kohotetaan piirteitä. Hoidossa ihoon laitetaan polydioksanonista (PDO) valmistettuja lankoja. Polydioksanoni sulaa ihossa itsestään hoitoa seuraavien kuukausien kuluessa. Materiaali on tuttu muun muassa kirurgisissa toimenpiteissä käyneille: nk. sulavat tikit valmistetaan juuri polydioksanonista.

Mesolankahoidot soveltuvat kaikenikäisille, erityisen hyvin 30-45-vuotiaille, ensimmäisten ikääntymismerkkien ilmestyessä. Ikääntymisen myötä kasvonpiirteiden laskeutuminen muuttaa ulkonäköä usein enemmän kuin yksittäiset juonteet. Laskeutuminen näkyy usein ensimmäisenä alakasvoissa (kaksoisleuka) ja leukalinjassa (hamsteripussit). Kasvojen mesolankahoidolla voidaan kohottaa piirteitä ja palauttaa kasvoille nuorekasta kiinteyttä ja napakkuutta. Vartalon mesolankahoidoilla voidaan kiinteyttää käsivarsien ”alleja”, kiristää raskauden myötä veltostunutta vatsanahkaa sekä kiinteyttää pakaroita ja reisiä.

Mesolankahoidon tulokset ovat välittömiä ja pitkäkestoisia. Välitön tulos syntyy mesolankojen kohottaessa piirteitä heti toimenpiteen jälkeen. Tämän tuloksen asiakas huomaa välittömästi hoidon päätyttyä. Pitkäkestoista tulosta joutuu odottamaan muutaman kuukauden ajan. Pitkäkestoinen tulos perustuu mesolankojen kykyyn stimuloida dermiksen fibroblasteja. Kun fibroblastien toiminta kiihtyy, ihoon alkaa syntyä uutta kollageenia ja elastiinia. Kollageeni kiinteyttää ihoa sisältäpäin. Elastiini lisää puolestaan ihon kimmoisuutta ja palautumiskykyä.

Mesolankahoito parantaa myös hoitoalueen lymfa- ja verenkiertoa. Turvotus vähenee ja iho kirkastuu. Mesolankahoito voidaan tehdä sekä kasvojen että vartalon alueelle. 

 

ERILAISIA LANKOJA

Suorat langat (monolangat)

Suorat mesolangat on tarkoitettu lähinnä ihon elvyttämiseen ja napakoittamiseen. Ne kiihdyttävät hoitoalueen verenkiertoa. Ihon hapensaanti paranee, jolloin iho kirkastuu ja heleytyy. Hoidossa käytetään vähintään 10 suoraa lankaa, useimmiten paljon enemmänkin. Hoidon jälkeen turvotuksen laskettua iho näyttää aiempaa terveemmältä ja kasvojen ilme pirteämmältä.

Suorilla mesolangoilla tehty toimenpide vaikuttaa hoitoalueella myös dermiksen fibroblastisoluihin. Fibroblastisolujen toiminta kiihtyy mesolankahoidon vaikutuksesta. Aktivoituneet fibroblastit alkavat tuottaa uutta kollageenia ja elastiinia. Näin syntyvä kollageeni- ja elastiiniverkosto parantaa ihon kiinteyttä ja kimmoisuutta sisältäpäin.

Suorilla mesolangoilla on hyvin kevyt kohottava vaikutus, mutta laskeutuneiden piirteiden nostamiseen suorat langat eivät ole paras valinta. Suorat langat sopivatkin hyvin ensimmäisiksi mesolangoiksi.

Kierrelangat (screw, double, double screw -langat)

Kierrelangat ovat tehokkaampia kuin suorat langat. Yhden toimenpiteen aikana käytetään 10–30 lankaa. Kierrelangat parantavat ihon laatua ja ulkonäköä tehostamalla hoidettavan alueen lymfa- ja verenkiertoa. Lymfakierron kiihtyminen merkitsee kuona-aineiden ja turvotuksen poistumista. Parantunut verenkierto lisää ihon hapensaantia. Iho muuttuu aiempaa kirkkaammaksi, tasaisemmaksi ja heleämmäksi.

Kierrelankojen kohottava vaikutus on kevyt. Lankojen muodostama tukiverkko kohottaa ihoa hienoisesti. Hiukan suurempi kohotusvaikutus tulee esiin 3–6 kuukauden kuluttua toimenpiteestä, kun kollageenin uusiotuotanto on hyvässä vauhdissa ja iho kiinteytyy asteittain sisältäpäin.

Voimakkaat väkälangat (cog-langat)

Cog-langat ovat eräänlaisia kiristyslankoja, joissa on pieniä väkäsiä. Niillä voidaan kohottaa veltostuneita piirteitä melko näkyvästi. Langoissa olevat väkäset kiinnittyvät kudokseen. Kun langat kiristetään, kudokset nousevat yhdessä lankojen kanssa.

Väkälankakohotuksessa yhdellä alueella käytetään 2–6 lankaa. Tämä määrä riittää ihon kiristämiseen ja piirteiden kohottamiseen.

BIJOU-MESOLANGAT

Studiolla käytetään laadukkaita, korealaisia Bijou-mesolankoja, joiden maahantuoja on Esthetics Beauty Import Finland. CE-merkityillä Bijou-langoilla on Euroopassa valtuutettu edustaja, joten langat on rekisteröity asianmukaisesti EU-alueella.

 

MESOLANGOILLA VOIDAAN HOITAA SEURAAVIA ALUEITA:

 • Yläkasvot – otsa, kulmien kohotus, silmänympärysiho

 • Keskikasvot – poskien kohotus

 • Alakasvot – hamsteripussit, leukalinja, leuanalus

 • Kaula, dekoltee

 • Käsivarret (”allit”)

 • Vatsa (mm. raskauden takia veltostunut iho)

 • Pakarat, reidet

 

HOIDON KULKU:

 1. Ennen hoitoa asiakas täyttää esitietolomakkeen, jossa tiedustellaan asiakkaan terveydentilaan liittyviä asioita. Asiakkaan kanssa käydään läpi hoidon tarkoitus, vasta-aiheet, jälkireaktiot, mahdolliset riskit ja  kotihoito-ohjeet.

 2. Hoidettavasta alueesta otetaan kuvat ennen hoitoa ilman meikkiä.

 3. Iho puhdistetaan ja iholle levitetään voidepuudute, joka sisältää Lidocainia. Voidepuudutteen annetaan vaikuttaa noin 15-30 min.

 4. Iho desinfioidaan huolellisesti

 5. Mesolankahoito tehdään käyttäen joko ohutta neulaa tai kanyylia

 6. Lopuksi iho puhdistetaan ja iholle levitetään hoitovoide. Tarvittaessa punoitusta voi peittää tarkoitukseen sopivalla peitevoiteella.​

 

KOTIHOITO-OHJEET:

Mesolankahoidon jälkeen hoidetulla alueella saattaa esiintyä lievää punoitusta, turvotusta, mustelmia, kihelmöintiä ja pientä kipuilua. Nämä ovat tavallisia mesolankahoidon jälkeisiä oireita, jotka menevät ohi muutamassa päivässä, viimeistään kahdessa viikossa.

 

MITÄ PITÄISI MUISTAA HOIDON JÄLKEEN?

 • Vältä saunomista ja fyysistä rasitusta ainakin viikon ajan, tai pidempään, mikäli esiintyy mustelmia ja turvotusta.

 • Vältä hoidetun alueen ylimääräistä koskettelua 6 tuntia hoidon jälkeen. Voit meikata hoitoa seuraavana päivänä.

 • Kasvojen ja kaulan alueelle tehtyjen hoitojen jälkeen vältä ilmeilyä ja kasvojen ääriasentoja noin viikon ajan.

 • Vältä kasvojen hieromista kolmen viikon ajan.

 • Mikäli hoidetulla alueella esiintyy turvotusta ja kuumotusta, kylmä auttaa. Voit pitää kylmää hoidetulla alueella 10-15min kerrallaan turvotuksen vähentämiseksi. Muista aina suojata iho kankaalla tai paperilla kylmähoidon yhteydessä.

 • Suojaa hoidettu alue auringolta ja solariumilta kahden viikon ajan.

 • Vältä tupakkaa ja alkoholia samana päivänä, kuin hoito on tehty.

 • Vältä tulehduskipulääkkeitä 2 viikkoa hoidon jälkeen.

 • Huomioi, että hoitoväli samalle alueelle tehtävissä muissa esteettisissä hoidoissa on 3-8 viikkoa.

 

HUOMIOITAVAA ENNEN HOITOA:

 • Jätä Omega3 ja kalanmaksaöljyvalmisteet tauolle kahdeksi viikoksi ennen hoitoa

 • Älä käytä tulehduskipulääkkeitä ennen hoitoa muutamaan päivään. 

 • Hoidettavalla alueella ei saa olla tulehdusta eikä ihottumaa

 • Hoitoa ei voi tehdä raskauden eikä imetyksen aikana

 • Verenvuototauti, tartuntatauti ja diabetes ovat vasta-aiheita hoidolle

TIETOJA

OSOITE | Linnankatu 11 C 8, 20100, Turku
2. kerros, ovikoodi alaoveen 7291

EMAIL | info@studioesthetique.fi

PUHELIN | +358 44 020 9919

AUKIOLOAJAT | Sopimuksen mukaan

Y-TUNNUS | 2909472-5

 • Valkoinen Instagram -logo
 • valkoinen facebook logo

OTA YHTEYTTÄ

Mikäli haluat varata ajan hoitoon, sinulla on kysyttävää palveluista/tuotteista tai sinulla on jotakin muuta asiaa, voit ottaa yhteyttä alla olevan yhteydenottolomakkeen avulla. Lisäksi voit varata ajan hoitoon nettiajanvarauksella, soittamalla, tulemalla paikan päälle tai vaikkapa sähköpostilla.

2019 © Studio Estethique Turku |  Design by AnnaS.